- Fri frakt ved kjøp over kr 498,-

Utmerkelser

NÅR SMAKEN TELLER - OLIVENOLJE I VERDENSKLASSE

Paulina Molina Olive Oils har «når smaken teller» som lovnad. Dette gjennomsyrer alt vi gjør og leverer; Vi er opptatt av å tilby deg som forbruker ekte kvalitet som kjennes på smak, lukt og opplevelse. I vårt vareutvalg finner du to prisvinnende produkter, som organisasjonen Worlds Best Olive Oils (WBOO) har tildelt pris for å være verdens beste olivenoljer flere år på rad. Det er vi veldig stolt av.

Nye resultater for 2021/2022 er klar: Vår ekstra virgin olivenolje (EVOO) Rincón de la Subbética gikk helt til topps, og er kåret til verdens beste olivenolje. Den er også økologisk, og god for både kropp og gane.

Om konkurransen

Organisasjonen Worlds Best Olive Oils har årlige kåringer for verdens beste olivenoljer og olivenprodusenter. I konkurransen stiller produsenter fra ulike land med sine olivenoljer, med ønske om å vinne den prestisjefulle tittelen «verdens beste olivenolje» og «verdens beste økologiske olivenolje».

Konkurransereglene er svært strenge og kontrollert av organisasjonen. For å kunne delta, må produsentene fremvise en kjemisk analyse av produktene. Disse kan ikke være mer enn 6 måneder gamle, og må være godkjent av det internasjonale olivenoljeråd IOC eller et annet godkjent laboratorium. Det er flere strenge kriterier som må til for å kunne delta i konkurransen. Dersom du ønsker å lese mer, kan du trykke her.

Årets vinner

2021 var et eksepsjonelt år for produsenten Almazaras, som produserer Rincón de la Subbética. I årets konkurranse tok de nemlig førsteplassene i alle kategoriene:

  • VERDENS BESTE EVOO: I denne kategorien konkurrerer alle extra virgin olivenoljer likt i økologisk og konvensjonell produksjon.
  • VERDENS BESTE ØKOLOGISKE EVOO: Prisen er bare for økologiske extra virgin olivenoljer. Rincon de la Subbetica har gjentatt suksessen med førsteplass for prisen som de 4 forrige årene: 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 og 2019-2020.
  • VERDENS BESTE MØLLE: Økologiske og konvensjonelle møller konkurrerer som i forrige kategori. Almazares har vunnet denne prisen seks år på rad.
  • VERDENS BESTE ØKOLOGISKE MØLLER: Utdeles kun til økologiske produsenter. Denne kategorien startet i 2015-2016 frem til dags dato.

Våre produsenter

Vi har for øyeblikket to prisvinnende extra virgin olivenoljer i vår nettbutikk: Rincón de la Subbética som produseres av Almazaras de la Subbetica, og Venta del Barón som produseres av Mueloliva. Begge har flere år på rad vunnet priser i ulike kategoriene.

Produsenten Almazaras startet sin olivenoljeproduksjon i 1954 og har siden den gang dyrket, høstet, presset og produsert kvalitetsrike olivenoljer. De har fått tildelt fremragende priser for deres innsats. Hele 6 år på rad har de vunnet pris for verdens beste olivenoljeproduksjon, siden konkurransens oppstart i 2011-2012. Med over 60 års erfaring, er Almazaras de la Subbetica den mestvinnende og eneste produsenten i verden som har vunnet så mange utmerkelser, og i alle de 4 kategoriene.

Rincón de la Subbética

Produsenten Mueloliva er et familiedrevet selskap som ble grunnlagt av Mateo Muela Velasco i 1942. Mateo hadde en visjon om at fremtidens olivenolje skulle skapes etter tradisjon, med håndlagde produkter framfor masseproduksjon. Dette klarte han, og viste at dedikasjon for kvalitet kan gi de beste resultatene. Produsenten har i lang tid utmerket seg globalt, og har vunnet over 400 priser i 17 forskjellige land for sin produksjon. En av Mueloliva`s største prestasjoner er den prisvinnende olivenoljen Venta del Barón. Med sin intense, bitre og skarpe smak, har WBOO kåret olivenoljen til verdens beste fire år på rad: fra 2012-2016, topp 10 i 2016-2017 og 2. plass i 2018-2019.

Venta del Barón

Fra fjellkjeden i Córdoba har produsenten Mueloliva reist over Atlanterhavet for å introdusere Venta del Barón til «The Big Apple». På adressen 301 Park Ave i New York ligger luksushotellet Waldorf Astoria, der Venta del Barón har funnet sin plass på kjøkkenet. Også på Michelin restauranten Benoit, eid av den verdenskjente kokken Alain Ducasse, har olivenoljen fått annerkjennelsen den fortjener. Det at Venta del Barón blir brukt av en 19 stjerners Michelin kokk som Duccase er stort, og viser hvor godt produkt det faktisk er.