Oppbevaring og holdbarhet

Visste du at lys, luft og varme er olivenoljens verste fiende? Olivenolje er ferskvare og blir ikke bedre med årene. Når flasken er åpnet, er det best å bruke oljen innen 1-2 måneder. Men med en Extra Virgin Olivenolje av høy kvalitet, som Venta del Baron, kan den holde et halvt år etter åpning dersom den oppbevares riktig.


Flasken bør oppbevares mørkt og i romtemperatur (10-25 ºC). Unngå å plassere olivenoljen ved komfyr eller vindu, da den er følsom for gjentatte temperaturforandringer. Oksygen bidra til å bryte ned oljen. Ikke la flasken stå lenge uten kork, og skru godt igjen etter bruk.⁠

Olivenolje kan oppbevares uåpnet i 18 til 24 måneder fra pressing. Den er ikke farlig å bruke etter utløpsdato, så lenge den ikke er blitt harsk. Det merker du ved at den både smaker og lukter annerledes.⁠

Legg igjen din kommentar