NÅR SMAKEN TELLER - OLIVENOLJE I VERDENSKLASSE

Paulina Molina Olive Oils har «når smaken teller» som motto. Dette er fordi vi er opptatt av å tilby deg som forbruker ekte kvalitet som kjennes på smak, lukt og opplevelse. Vi er stolte av å være leverandør av to prisvinnende produkter, som organisasjonen Worlds Best Olive Oils (WBOO) har tildelt pris for å være verdens beste olivenoljer flere år på rad. Nå er resultatene fra konkurransen for 2020/2021 klare, og vi kan med det meddele den utrolige nyheten at vår ekstra virgin olivenolje (EVOO) Rincón de la Subbética igjen kan kalle seg verdens beste olivenolje.

Om konkurransen

Organisasjonen Worlds Best Olive Oils kårer hvert år pris for verdens beste olivenoljer og olivenprodusenter. I denne konkurransen er det flere produsenter fra ulike land som stiller med sine olivenoljer, for å være er med om å vinne den prestisjefulle tittelen «verdens beste olivenolje» og «verdens beste økologiske olivenolje».

Konkurransereglene er svært strenge og kontrollert av organisasjonen. Før man kan delta må produsentene fremvise en kjemisk analyse av produktene. Disse kan ikke være mer enn 6 måneder gamle, og må være godkjent fra det internasjonale olivenoljeråd IOC eller et annet godkjent laboratorium. Det er flere strenge kriterier som må til for å kunne delta i konkurransen. Dersom du ønsker å lese mer, kan du trykke her.

Årets vinner

2021 er et eksepsjonelt år for produsenten Almazaras, som produserer Rincón de la Subbética. I årets konkurranse tok de nemlig førsteplassene i alle kategoriene:

  • VERDENS BESTE EVOO: I denne kategorien konkurrerer alle extra virgin olivenoljer likt i økologisk og konvensjonell produksjon.
  • VERDENS BESTE ØKOLOGISKE EVOO: Rincon de la Subbetica har gjentatt suksessen med førsteplass for prisen som de 4 forrige årene: 2016-2017, 2017-2018, 2018-2019 og 2019-2020.
  • VERDENS BESTE MØLLE: Økologiske og konvensjonelle møller konkurrerer som i forrige kategori. Almazares har vunnet denne prisen seks år på rad.
  • VERDENS BESTE ØKOLOGISKE MØLLER: Utdeles kun til økologiske produsenter. Denne kategorien startet i 2015-2016 frem til dags dato.

Se video fra produsenten til verdens beste olivenolje - Rincon de la Subbetica

Vi har for øyeblikket to prisvinnende extra virgin olivenoljer i vår nettbutikk: Rincón de la Subbética som produseres av Almazaras de la Subbetica, og Venta del Barón som produseres av Mueloliva. Begge har flere år på rad vunnet pris i ulike kategoriene.

Produsenten Almazaras startet sin olivenoljeproduksjon i 1954 og har siden den gang dyrket, høstet, presset og produsert kvalitetsrike olivenolivenoljer. De har fått tildelt fremragende priser for deres innsats, og det med stor grunn. De har nemlig vunnet prisen for verdens beste olivenoljeproduksjon hele seks år på rad siden konkurransens oppstart i 2011-2012. Med over 60 års erfaring er Almazaras de la Subbetica den mestvinnende og eneste produsenten i verden som har vunnet flest utmerkelser, og vunnet i alle de 4 kategoriene.

Produsenten Mueloliva er et familiedrevet selskap som ble grunnlagt av Mateo Muela Velasco i 1942. Mateo hadde en visjon om at fremtidens olivenolje skulle ligge utholdent i tradisjon, med håndlagde produkter framfor en masseproduksjon. Dette klarte han, og ble med det den første til å vise at dedikasjon for kvalitet kan gi de beste resultatene. Produsenten har over lang tid klart å utmerke seg verden over, og har vunnet over 400 priser i 17 forskjellige land for sin produksjon. En av Mueloliva sine største prestasjoner er den prisvinnende olivenoljen Venta del Barón. Med sin intense, bitre og skarpe smak, har WBOO kåret olivenoljen til verdens beste fire strake år på rad: fra 2012-2016, topp 10 i 2016-2017 og 2. plass i 2018-2019.

Fra fjellkjeden i Córdoba har produsenten Mueloliva reist over Atlanterhavet for å introdusere Venta del Barón til «The Big Apple». På adressen 301 Park Ave i New York ligger luksushotellet Waldorf Astoria, der Venta del Barón funnet sin plass på kjøkkenet. Også på Michelin restauranten Benoit, eid av den verdenskjente kokken Alain Ducasse, har olivenoljen fått annerkjennelsen den fortjener. Det at Venta del Barón blir brukt av en 19 stjerners Michelin kokk som Duccase er stort, og viser hvor godt produkt det faktisk er.

Du finner produktene her

 verdens beste olivenolje

Legg igjen din kommentar