- Fri frakt ved kjøp over kr 498,-

RSS

Blogg

Visste du dette om olivenolje?

Olivenolje har en lang og rik historie, og har blitt brukt i matlaging i over 4000 år. I dag har vi lyst å dele 5 fun facts om olivenolje som du kanskje ikke visste fra før.

Visste du at?

  1. All oliven er grønn, for deretter å bli sort/mørk når den modnes.⁠
  2. Det finnes 8 ulike kategorier a...
Det sorte gullet

Vi er så stolte av vår besteselgende matskatt - økolgisk sort hvitløk. Hvitløken er laget av hjemmedyrket økologisk hvitløk og gjennomgår en lang og naturlig modningsprosess som kombinerer temperatur og fuktighet i mer enn 40 dager. Dette gir myke, nesten kremaktige fedd av sort gull.  Den er deilig...

MATSKATTER FRA SPANIA
Vi utvider sortimentet og presenterer matskatter fra Spania. Her finner du spennende smaker fra det spanske kjøkken.
Helseeffekter med extra vigin olivenolje
De fleste vet at inntak av extra virgin olivenolje har helsemessige effekter. Vi tenkte derfor at det kunne være interessant å gå litt mer i dybden på de ulike helsefordelene, fortelle hva de gjør og hvorfor det er så bra. Her er 6 helseeffekter du kanskje ikke visste om ved extra virgin olivenolje.
Dette bør du sjekke før du kjøper en olivenolje
Extra virgin olivenolje har høyest kvalitet av alle olivenoljer, og er ettertraktet for sin aroma. De gjennomgår strenge kvalitetskontroller, og er helt uten kjemikalier. Likevel er det store kvalitetsforskjeller på extra virgin olivenolje fra ulike produsenter. Her er våre beste tips til hvordan du kan velge en god extra virgin olivenolje.
Hvordan komme i gang med middelhavsdietten
Middelhavskosthold er basert på tradisjonelle matvarer som spises av befolkningen rundt middelhavet, og er kjent for å være hjertevennlig mat som forlenger livet. Her er 6 tips til hvordan du kan komme i gang med middelhavsdietten og forbedre kostholdet i 2022. ⁠⁠
NÅR SMAKEN TELLER - OLIVENOLJE I VERDENSKLASSE
Olivenolje i verdensklasse. Lurer du på hva vi legger i det? Les mer om Venta del Baron og Rincon de la Subbetica, og organisasjonen som kårer verdens beste olivenolje - WBOO. I 2021 tok Rincon de la Subbetica førsteplass i alle kategorier. Venta del Baron benyttes på noen av de aller beste hoteller og restauranter rundtom i verden. Velkjente olivenoljer av ypperste kvalitet - kun et klikk unna.
Slik bør du oppbevare olivenolje
Hva er olivenoljens verste fiender, hvordan oppbevare olivenolje slik at den holder seg best, og hvor lang holdbarhet har olivenolje?
Alt du trenger å vite om Olivenolje
Olivenolje er kanskje en av verdens beste fettkilder. Den kan forebygge hjerte- og karsykdommer og redusere aldring av hjernen. Når du kjøper olivenolje er det kvalitet som gjelder. Ikke vær redd for å benytte oljen til stekning og baking.
Olivenoljens helsemessige effekter
Epidemiologiske studier viser at en høyere andel enumettede fettsyrer i kostholdet har en sammenheng med redusert risiko for koronar hjertesykdom.[7] Dette er relevant, siden olivenolje inneholder større mengde enumettet fett, i hovedsak oljesyre.